Pepa
Johoho, tak teď si připadám jako správný kanibal! Ugrilovat Pepu, to je tedy výzva.
Poslední dobou mám pocit, že mi Flo čte myšlenky. Na večer jsme měli s rodiči v plánu grilování. Nic velkého, jen pár buřtíků opečených pěkně na grilu s domácím čatní. Co je jednoduššího, než přihodit k buřtíkům dva hermelíny? Z mamčiných zásob jsem vykutala jakési koření s názvem Argentina. Na internetu jsem se dočetla, že je vhodné na sýry, tak jsem si řekla, že to zkusíme. Přeci jen grilovací koření je nuda, všechno pak chutná stejně. Argentinu jsem smíchala s olejem, směsí potřela dva Pepíky a zabalila je do alobalu. Nějaký čas jsem je nechala čekat v lednici (teď už si připadám jako sadistický kanibal) a šup s nimi na gril. Z každé strany jsem je grilovala asi 8 minut, aby se vnitřek prohřál a roztekl. S domácím třešňovým čatní, čerstvým chlebem a pivem to byla dobrota. Příště asi zkusím Grilovaná kuřecí stehna podle Flo, protože sezóna zdaleka nekončí. 😉
Na třešňové čatní budeme potřebovat: 1,5 kg vypeckovaných třešní, 3 velké cibule, 6 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, 2 celé svitky skořice, 3 lžičky mletého zázvoru, 3 lžičky mleté papriky, 1 lžičku mletého badyánu, 3 lžičky hořčičného semínka, čili podle chuti, 3 lžičky soli, šťáva a kůra z půlky citronu, 1 hrnek cukru, několik lžic octa (asi 3 nebo podle chuti přidat)
Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji opečeme až zprůsvitní. Přidáme koření, aby se rozvonělo a třešně. Podlijeme trochou vody a necháme 20 minut za občasného míchání rozvařit. Přidáme sůl, cukr, prolisovaný česnek, šťávu a kůru z citronu a ještě asi 15 minut na mírném ohni vaříme. Vyndáme skořici, půlku čatní dáme stranou a rozmixujeme. Vrátíme k části s kousky, promícháme, nakonec přidáme ocet a už nevaříme. Hotové čatní plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut v páře.
Nu, byl to příjemně strávený večer.